Статии

5 Неща, които ТРЯБВА да знаете...

5 Неща, които ТРЯБВА да знаете, преди да купите преводач

5 Неща, които ТРЯБВА да знаете, преди да купите преводач

Търсите да купите електронен гласов преводач? Обърквате се от всички портативни преводачи с говоренем на пазара? Не е изненадващо, ако сте в това положение. Има МНОГО джобни преводачи, които се появиха на пазара през последните години.

Това е хубаво нещо, тъй като сега имате голям избор. Трябва също да проверите какво е важно, когато става въпрос за устройства за превод, въпреки че не всички електронни преводачи са еднакви. Всъщност някои преводачи на пазара днес са практически безполезни.

Ето списък с нещата, които трябва да имате предвид, преди да закупите устройство за езиков превод, ако искате да имате премиум преводач.

1. Обърнете внимание на цената

Етикетът с ниска цена не означава лошо качество, когато става въпрос за незабавни преводачи, но може да бъде обезпокоително, ако падне под определена ценова граница.

Имайте предвид, че митата и данъците понякога не са включени в цената, ако купувате онлайн и изпращате от чужбина. Разходите за доставка също трябва да бъдат взети под внимание.

Нещата по-долу трябва да се вземат предвид при проверка на цената:

  • Скорост на превода
  • Репутация на компанията и гаранциите
  • Точност на превода
  • Разходи за SIM картата — трябва ли да си купите SIM карта и заплаща ли се използването на интернет (т.е. такси за роуминг) при превод?
  • Използваемост — устройството лесно ли се използва?
  • Скорост на доставка след поръчка
  • Функционалности — колко езика превежда? Може ли да превежда текст и глас, или само глас? Може ли да сканира и превежда текст от снимки? Позволява ли няколко души, говорещи различни езици, да водят разговор, или това е само еднопосочен или двупосочен преводач? Предлага ли някакви допълнителни предимства, като вградени речници, или възможност за превод на медицински термини, жаргон и т.н.? Това джобен преводач с говорене ли е или имате нужда от чанта, за да го носите?

2. Струва ли пари превода?

Понякога устройството е евтино, но използването му е скъпо. Как става това? По-голямата част от гласовите преводачи използват онлайн машини за превод на глас и текст. Това означава, че Вие имате нужда от wifi ИЛИ SIM карта използвайки гласов преводач.

Докато някои преводачи се доставят с вградени SIM карти, за други трябва да ги купите. Нещо повече, някои имат ужасни разходи за роуминг, което означава, че всеки път, когато превеждаш нещо, това струва скъпо, освен ако не сте свързани с безплатен wifi.

Някои компании предлагат преводачи в реално време, които идват с вградена SIM карта и безплатно използване на интернет в много различни държави за цял живот. Други предлагат офлайн превод, въпреки че обикновено точността му е ограничена.

Проверете допълнителните такси, преди да купите.

3. Дали електронен гласов преводач работи от самото начало?

Някои преводачи, които купувате, изискват изтегляне на софтуер и може да бъдете таксувани за софтуерни актуализации. Винаги проверявайте това при производителя, преди да купите преводача.

Някои компании дори продават приложения, а не физически преводачи и заблуждават купувачите, които пък смятат, че получават ръчен преводач. Други продават устройство, което работи по подобен начин на високоговорител, което след това може да се управлява с приложение на телефона ви (приложението е истинският преводач). В допълнение към това се съобщава, че някои приложения съдържат злонамерен софтуер.

4. Кой го е произвел?

Проверете репутацията на компанията, която е произвела преводача. Известна ли е със създаването на премиум преводачи? Или е производител в далечна страна, за която има малко онлайн отзиви? А какво ще кажете за доставката? Отнема няколко дни, за да получите устройството си след закупуване, или отнема няколко седмици?

Внимавайте, защото не всички компании предлагат поддръжка и обслужване на клиенти - това е важно, ако имате някакви проблеми с устройството. Затова проверете дали имат специален отдел за обслужване на клиенти и дали този отдел говори на Вашия език!

Също така ще искате да се запознаете отблизо с гаранционните условия и политиката за връщане - както винаги, прочетете дребния шрифт!

5. Прочетете отзивите

Въпреки че всички можем да се съгласим, че има подвеждащи отзиви, те обикновено са много по-малко от реалните. Ако дадена компания / устройство има много положителни отзиви, тогава сте по-сигурни да купувате от тях, отколкото от някой друг.

Прочитането на отзивите също ще Ви предупреди за неща, които може да не сте взели под внимание до този момент — мнозина забравят да проверят допълнителните функции, като например дали има микрофон за намаляване на шума, който е необходим при превод в натоварена среда.

С прочитането на отзивите, Вие ще се ограмотите не само за това дали преводачът е добър, но и какви функции Ви трябват.

Статии
Как да закупите незабавен преводач с говор?

Как да закупите незабавен преводач с говор?

Пътували ли сте някога в чужбина? Опитвали ли сте някога общуване на език, на който всъщност не можете да кажете нито една дума? Електронните преводачи са истинска помощ в такива ситуации. Притежавайки преводач, не е нужно да се притеснявате за тежки речници или разговорници и не е нужно да се бориш със себе си, за да намериш думата, която липсва на върха на езика. Всичко, което трябва да направите, е да произнесете или въведете думата в преводач и след няколко секунди ще я преведете на езика, от който се нуждаете. Пазарът е пълен с различни електронни преводачи. Знаете ли какво да гледате, за да изберете най-доброто? Ето няколко съвета:

Класация за избор на преводач на текст

Можете да използвате тази класация за правилен избор на преводач на текст. Доколко е важно да разполагате с добър преводач на текст? Някои потребители имат нужда не само от качествен гласов превод, но желаят да разполагат и с много добър преводач на текст. Това може да помогне много при изучаването на чужди езици.

Класация за избор на преводач от снимка

Вашето решение, винаги когато е необходимо да имате преводач от снимка. Независимо дали ще превеждате инструкция, меню, табела: когато разполагате с преводач от снимка нещата са лесни, бързи и удобно. С едно натискане на бутон на преводач, който има тази функция преводач от снимка Вие веднага ще се запознаете със съдържанието и/или изискванията след като преведете.

Класация за избор на устройство за гласов превод

Тази класация може да бъде Ваш верен помощник за избор на устройство за гласов превод. Необходимо е да знаете, че за постигане на добър гласов превод e нужно да имате добро устройство за гласов превод, което да ползвате правилно. Какво трябва да знаете за да използвате пълноценно такова устройство за гласов превод? На първо място, да произнасяте ясно и от нужното разстояние думите. Повечето такива устройства имат прецизни микрофони и това помага за получаване на оптимален превод.

Класация за избор на преводач език

Имате нужда от надежден преводач език? Тази класация може да бъде полезна за избор на преводач език. Имали ли сте проблеми с комуникацията в чужбина или с чуждестрамнни партньори? Всичко това може да бъде спестено с преводач език. Малък, компактен и надежден продукт, но важен за да получите качествен и навременен превод. Осигурете си нужния преводач език за да сте сигурни че ще бъдете разбрани правилно: винаги когато и където трябва.

Класация за избор на верен преводач

Изберете Вашия верен преводач. Устройство, на което можете да разчитате. Тази класация може да бъде помощник за избор на Вашия верен преводач. За всеки от нас е важно да има верен преводач: устройство, на което може да разчита, дори да не знае и една единствена дума от чужд език, който ще се преведе.

Logo

Copyright © 2024 ranking-tłumaczy.pl