Статии

Дубай — защо да посетите? GITE...

Дубай — защо да посетите? GITEX и други новини

Дубай — защо да посетите? GITEX и други новини

Напоследък в Дубай се случват много неща, включително един от най-големите и значими технологични панаири в света, наречен GITEX. Въпреки това Дубай е горещ град като цяло - не само когато става въпрос за времето. Той привлича множество туристи от цял ​​свят, които искат да усетят тръпката от известните сафари разходки, заедно с възможността да се изкачат на най-високата конструкция в света, Бурж Халифа. Този град също е привлекателна дестинация за хора като бизнес професионалисти и инвеститори, а тъй като е наистина международен град, той посреща хора от цял ​​​​свят.

Безопасно е да се каже, че пътуването до Дубай се квалифицира като преживяване, което се случва веднъж в живота или нещо, което определено си струва да включите в списъка си. В допълнение към всичко това, този град в Обединените Арабски Емирства е домакин на редица привлекателни събития, фокусирани например върху новите технологии, художествените начинания или решаването на най-големите предизвикателства в света. В тази публикация ще се потопим по-дълбоко в тази тема, като се фокусираме върху GITEX 2021 и EXPO 2020 Dubai.

GITEX 2021 — какво е новото

GITEX е годишно търговско изложение, което привлича множество иновативни компании от цял ​​свят. В допълнение към това, той също така приветства различни държавни организации и бизнес специалисти. Следователно GITEX 2021 е страхотна възможност за иновативни идеи и решения, които да привлекат вниманието на инвеститорите и като следствие, прожекторите, които заслужават.

Изданието за 2021 г. видя изложби на големи играчи, като Red Hat, малки стартиращи компании от Силиконовата долина и други компании, всички от които имаха нещо завладяващо да покажат. Тазгодишното издание на GITEX продължи почти седмица (от 17 до 21 октомври) и може да се счита за много успешно.

Авангардни джобни преводачески устройства в GITEX

Една от най-интересните компании, представящи се на панаирите, беше Vasco Electronics, организация, специализирана в производството и разпространението на джобни преводачески устройства. Техните продукти предоставят на потребителите възможността да разбират над 70 езика, както и безплатен неограничен интернет за цял живот в до 200 страни – включително Обединените Арабски Емирства, където разходите за използване на интернет са много високи, особено ако планирате да общувате с приложение за смартфон, което изисква Wi-Fi или, за съжаление, вашите собствени данни.

Vasco Mini 2 и Vasco Translator M3 са различни от другите джобни преводачески устройства, тъй като предоставят безплатен интернет за цял живот без ограничение. Други устройства поставят ограничения върху SIM картата, което налага да се плаща повече за данните след достигане на този лимит. В такъв случай подобен моментален преводач изглежда много разумно решение. Ако това е достатъчно убедително, устройствата, произведени от Vasco, в момента присъстват в магазина b8ta в Dubai Mall – най-големият търговски център в света.

GITEX и EXPO 2020

В допълнение към GITEX 2021 туристите могат да посетят още едно ярко и интересно събитие — EXPO 2020. Това е събиране на 192 изложбени павилиона, построени от страни от цял ​​свят. Всеки павилион представя културата и визията за развитие на съответната страна по артистичен и увлекателен начин. EXPO 2020 също е предназначена да предостави място за дискусия за най-важните световни проблеми и предизвикателства. Сред най-атрактивните изложби са например Rainforest in the Desert от Сингапур или Poem Pavilion, сграда, вдъхновена от покойния британски учен Стивън Хокинг, която представлява Обединеното Кралство.

Gitex

Джобен преводач на EXPO 2020 Дубай

Панаирът EXPO 2020 започна на 1 октомври, така че се случи по едно и също време с GITEX. Неговата мисия да „свърже умовете“ беше изпълнена, когато една от компаниите от технологичния панаир оборудва полския изложбен павилион със своите джобни преводачески устройства – говорим, разбира се, за Vasco Electronics.

Осигурявайки превод от и на над 70 езика, тези устройства помогнаха значително на членовете на полския павилион, тъй като те трябваше да общуват с хора от цялото земно кълбо (много малко вероятно е всеки представител да разбира повечето от езиците в света).

Дубай — защо си струва да посетите?

Дубай е бързо развиващ се град, който привлича голям брой бизнес професионалисти, инвеститори и иноватори. В допълнение към добре познатите развлекателни дейности, като сафари и разходки с балон, градът е място за иновации и развитие. Това е страхотна дестинация, ако искате да се отпуснете и да забравите за работата си през празниците, но също и когато искате да се вдъхновите и да се преоткриете. Дубай е наистина международен град и място, където много хора от цял ​​свят могат да се срещнат и да говорят помежду си. Така че, независимо от целта на вашето пътуване, не забравяйте за джобния преводач. Приложенията за смартфони могат да генерират много по-високи разходи, главно защото интернет в Дубай е много скъп.

Винаги е по-добре да имате устройство, което има вградена SIM карта с безплатен интернет. И абсолютно най-доброто е да имате моментален преводач, който предлага неограничен и доживотен достъп до интернет, като Vasco Translator M3 и Vasco Mini 2.

Статии
Как да закупите незабавен преводач с говор?

Как да закупите незабавен преводач с говор?

Пътували ли сте някога в чужбина? Опитвали ли сте някога общуване на език, на който всъщност не можете да кажете нито една дума? Електронните преводачи са истинска помощ в такива ситуации. Притежавайки преводач, не е нужно да се притеснявате за тежки речници или разговорници и не е нужно да се бориш със себе си, за да намериш думата, която липсва на върха на езика. Всичко, което трябва да направите, е да произнесете или въведете думата в преводач и след няколко секунди ще я преведете на езика, от който се нуждаете. Пазарът е пълен с различни електронни преводачи. Знаете ли какво да гледате, за да изберете най-доброто? Ето няколко съвета:

Класация за избор на преводач на текст

Можете да използвате тази класация за правилен избор на преводач на текст. Доколко е важно да разполагате с добър преводач на текст? Някои потребители имат нужда не само от качествен гласов превод, но желаят да разполагат и с много добър преводач на текст. Това може да помогне много при изучаването на чужди езици.

Класация за избор на преводач от снимка

Вашето решение, винаги когато е необходимо да имате преводач от снимка. Независимо дали ще превеждате инструкция, меню, табела: когато разполагате с преводач от снимка нещата са лесни, бързи и удобно. С едно натискане на бутон на преводач, който има тази функция преводач от снимка Вие веднага ще се запознаете със съдържанието и/или изискванията след като преведете.

Класация за избор на устройство за гласов превод

Тази класация може да бъде Ваш верен помощник за избор на устройство за гласов превод. Необходимо е да знаете, че за постигане на добър гласов превод e нужно да имате добро устройство за гласов превод, което да ползвате правилно. Какво трябва да знаете за да използвате пълноценно такова устройство за гласов превод? На първо място, да произнасяте ясно и от нужното разстояние думите. Повечето такива устройства имат прецизни микрофони и това помага за получаване на оптимален превод.

Класация за избор на преводач език

Имате нужда от надежден преводач език? Тази класация може да бъде полезна за избор на преводач език. Имали ли сте проблеми с комуникацията в чужбина или с чуждестрамнни партньори? Всичко това може да бъде спестено с преводач език. Малък, компактен и надежден продукт, но важен за да получите качествен и навременен превод. Осигурете си нужния преводач език за да сте сигурни че ще бъдете разбрани правилно: винаги когато и където трябва.

Класация за избор на верен преводач

Изберете Вашия верен преводач. Устройство, на което можете да разчитате. Тази класация може да бъде помощник за избор на Вашия верен преводач. За всеки от нас е важно да има верен преводач: устройство, на което може да разчита, дори да не знае и една единствена дума от чужд език, който ще се преведе.

Logo

Copyright © 2024 ranking-tłumaczy.pl