Статии

Класация Незабавен Преводач 2023
Снимка на силуета на Дубай с пустиня на преден план.

Дубай — защо да посетите? GITEX и други новини

Напоследък в Дубай се случват много неща, включително един от най-големите и значими технологични панаири в света, наречен GITEX. Въпреки това Дубай е горещ град като цяло - не само когато става въпрос за времето. Той привлича множество туристи от цял ​​свят, които искат да усетят тръпката от известните сафари разходки, заедно с възможността да се изкачат на най-високата конструкция в света, Бурж Халифа. Този град също е привлекателна дестинация за хора като бизнес професионалисти и инвеститори, а тъй като е наистина международен град, той посреща хора от цял ​​​​свят.

Безопасно е да се каже, че пътуването до Дубай се квалифицира като преживяване, което се случва веднъж в живота или нещо, което определено си струва да включите в списъка си. В допълнение към всичко това, този град в Обединените Арабски Емирства е домакин на редица привлекателни събития, фокусирани например върху новите технологии, художествените начинания или решаването на най-големите предизвикателства в света. В тази публикация ще се потопим по-дълбоко в тази тема, като се фокусираме върху GITEX 2021 и EXPO 2020 Dubai.

Прочетете повече >>

A female traveler using a translation app on her cell phone

Джобно преводаческо устройство или приложение за превод: кое е по-добро?

Многоезичната комуникация играе важна роля в съвременния свят. Сега това става все по-значимо поради техническия напредък, лекотата на пътуване и необходимостта от работа в чужбина.

Човек преводач не винаги може да бъде там, за да ви помогне. Така че имаме два избора: да научим нов език или да се възползваме от преводач. Но би било невъзможно да наемем човешки преводач всеки път, когато трябва да говорим друг език на работа или по празници. Представяме: джобни преводачески устройства и приложения за превод.

Прочетете повече >>

Как да избера преводач с говорене

5 Неща, които ТРЯБВА да знаете, преди да купите преводач

Търсите да купите гласов преводач? Обърквате се от всички портативни преводачи на пазара? Не е изненадващо, ако сте в това положение. Има МНОГО джобни преводачи, които се появиха на пазара през последните години.

Прочетете повече >>